[wpml_language_selector_widget]

Dansk Citroën C1-team tog podieplacering ved 24H Portimaõ

I deres bare andet 24 timers-løb kunne Sebastian Pedersen, Bent Dyhre Hansen og Per Bernd bestige podiet og fejre tredjepladsen i BE-klassen.

Det lykkedes efter et døgns intenst racerløb blandt 64 startende Citroën C1-racere, hvor en kombination af teknisk stabilitet og en succesfuld løbsstrategi sendte den grå C1’er fra 48. pladsen til toppen af klassen.

– Vi måtte bruge træningen på at lave en reparation af bilen, så vi manglede lidt erfaring da kvalifikationen blev kørt. Til gengæld kravlede vi roligt og stabilt op gennem feltet fra start til slut i løbet, for bilen kørte som drøm og vi var i stand til at udnytte safety car-perioder til at lave pitstops og køreskifte. Det var en kæmpe oplevelse, fortæller Per Bernd, der som teamejer også havde den anden danskerbil med i feltet.

For Mik, Michelle og Frederik Henriksen samt Nick Stentved tegnede weekendens 24 timers-løb til at blive en stor succes, da teamet kvalificerede den nybyggede C1-racer på fjerdepladsen. Farten var også med danskerne i løbet, som i en periode lå i føring, men en større påkørsel endte med at koste kostbar tid i pitten.

– Det var en historie helt for sig selv at se Nick Stentved trylle bag rattet af C1’eren. Han satte løbets hurtigste omgangstid, så det ser ud til at de danske C1’ere også kan være konkurrencedygtige ude i Europa – det handler nok mest om hvem, der er bag rattet, siger Per Bernd, der også retter en stor tak til teamets mekanikere og chauffører, Richard Busch Sørensen og Michael Haupt Snitgaard, der både sørgede for at få transporteret teamets to biler hele vejen til Portugal, og samtidig håndterede de tekniske udfordringer undervejs i løbet.

Der er i forbindelse med 24 timers-løbet på Portimaõ offentliggjort en C1 World Cup, der i 2024 køres på otte af de største racerbaner i Europa. BM Sport arbejder på at tilbyde arrive-and-drive-oplevelser i mesterskabet i 2024 sideløbende med C1 Scandinavia.

Kundelogin