[wpml_language_selector_widget]

24 timer på Spa satte stort kryds på træskolisten

Det danske C1-team fik én på opleveren under weekendens 24 timers-løb på Spa-Francorchamps.

Man skulle ikke tro, at en ombygget mikrobil med under 100 hestekræfter ville være i stand til at fremkalde store smil på voksne mænd med motorsportserfaring. Men rent faktisk var deltagelsen i 24 timers-løbet en oplevelse, som deltagerne næppe nogensinde glemmer:

– Det har været fuldstændig fantastisk at deltage i. Lige fra jomfruomgangene rundt på Europas måske mest legendariske racerbane til nattestints og alle de uforudseelige hændelser, der sker under et 24 timers-løb. Inden vi tog afsted, stod “racerløb på Spa” på min træskoliste, og jeg er slet ikke færdig med at fordøje oplevelsen endnu, fortæller Per Bernd, som lykkedes med at lokke fire andre kørere med til oplevelsen.

Og oplevelser var der masser af, også selvom bilen kørte som et schweizisk urværk stort set hele løbet:

– Vi havde et par småting som måtte skiftes undervejs, men der har ikke været et eneste problem med den. Det var ikke meget arbejde, vores mekanikere fik lov at lave, fortæller Per Bernd.

Også TCR-promotor Bent Dyhre Hansen, Søren Lund, Frede Sieverts, Sebastian Pedersen og Søren Larsen fik debut på Spa-Francorchamps, og selvom alle havde erfaringer fra de danske baner, var det en stor oplevelse at køre flatout gennem Eau Rouge … også selvom det var i en Citroën C1.

 

– Vi kørte i et felt på 120 ens biler, så selvom der bestemt var lidt mere reaktionstid end i en hurtigere racerbil, var der rigeligt med konkurrence – og bilen skal køres helt til grænsen, hvis man skal være konkurrencedygtig i sådan et felt, siger Per Bernd, der allerede nu ser frem til det kommende 24 timers-løb på Portimaõ i Portugal.

Her er der stadigvæk ledige pladser i danskerbilen. Ved interesse kan Per Bernd kontaktes på telefon 5380 1093.

Kundelogin