[wpml_language_selector_widget]

C1 Scandinavia varmer op med 24 timer på Spa

Flere kørere får en forsmag på den nye banesportsklasse i denne weekend, når C1 Scandinavia indsætter en bil ved 24 Hours of Spa-Francorchamps i weekenden.

Det traditionsrige 24 timers-løb har deltagelse af i alt 120 Citroën 2CV-racere og C1 Cup-biler fra forskellige nationer, heriblandt én af de første som er bygget ud fra det danske reglement. Danskerbilen med nummer 450 på siden deltager i Invitation-klassen, men kommer reelt til at konkurrere på lige vilkår med resten af Citroën C1-feltet.

– Bilerne er grundlæggende ens på tværs af feltet, da vi kører med stort set ens tekniske specifikationer, men selvom bilen nok kan køre lige op med de andre, bliver sædet besat af kørere uden erfaring med Spa, fortæller Per Bernd, idémand bag C1 Scandinavia og indehaver af BM Sport, som forhandler Hankook Competition-dæk i Danmark.

Han deler bilen med Søren Larsen, Bent Dyhre Hansen, Frede Sieverts, og Søren Lund, der alle har motorsportserfaring – men som alle er helt grønne når snakken falder på den legendariske F1-bane. Som mekanikere er Richard Busch Sørensen og Sebastian Petersen klar i kulissen hvis noget går galt undervejs – sidstnævnte er desuden klar som reservekører.

– Vi deltager frem for alt for at have det sjovt og få en kæmpe oplevelse med hjem. Derudover er min forventning, at vi har et par nyudklækkede C1-ambassadører, som vil dele fascinationen for projektet derhjemme, siger Per Bernd, som har gennemgået løbsbilen fra ende til anden for at blive klar til weekenden.

Weekendens 24 timers-løb kan følges live på www.video-live.be fra lørdag klokken 15.45.

Kundelogin