[wpml_language_selector_widget]

Det perfekte allround-dæk til danske rallyprøver

Steen Andersen kørte rallyprøver længe før nutidens unge talenter overhovedet var blevet tænkt på. Siden 2018 har han monteret Hankook Competition på sin Mitsubishi Lancer Evolution X, og i 2022 sikrede han og Henrik Dernoff Danmarksmesterskabet i National 5-klassen.

Som racerkører er man aldrig færdig med at lede efter forbedringer på både chauffør og bil. Ved en dæktest i 2017 fik Steen Andersen mulighed for at teste Hankook Competition-dækkene mod konkurrerence mærker, og her var konklusionen klar:

– Der findes andre mærker, som udmærker sig på forskellige områder, men Hankook-dækkene er bare drøngode som allround-dæk. Med mindre man kører med de helt store budgetter er det dæk, som du kan komme rigtig langt for, siger Steen Andersen, som ikke har set sig tilbage siden.

Siden rallydebuten i 1980 har Steen Andersen gjort sig mange erfaringer på rallyprøverne. Ikke mindst når det handler om det rigtige dækvalg til en dansk rallyprøve:

– Start med at kigge op i himlen og se hvordan vejret er! Spøg til side, så handler det rigtig meget om temperaturer. Du skal ramme dækkets arbejdstemperatur, så du får optimalt bid hurtigst muligt – og som holder hele prøven igennem.

– Jeg ser tit andre rallykørere, som laver alverdens manøvrer lige inden prøvestarten for at få lidt greb i dækkene. Det har jeg ikke haft behov for med Hankook Competition, for de er der bare med det samme. Det er en af de detaljer, jeg rigtig godt kan lide omkring dækkene, siger Steen Andersen, som også understreger at valget af dækcompound er blevet lettere efter skiftet til Hankook Competition:

– Man kommer aldrig helt galt afsted med Hankook, for deres compounds dækker lidt bredere end de fleste andre mærker. Det fjerner lidt pres fra beslutningsprocessen, når et kvalificeret bud stort set altid rammer inden for skiven.

Samarbejdet med Hankook Competition er også værdsat udenfor rallyprøverne, hvor Steen Andersen har oplevet en leverandør, som ikke er bange for at gå det ekstra mil for sine kunder:

– Per (Bernd, red.) gør meget for at tingene skal lykkes for os. Under COVID-19 havde alle svært ved at finde dæk, og her strakte Per sig ekstra langt for at kunne levere dæk til dem, han havde lovet. Det er den slags, som gør en forskel for os rallykørere, og det er virkelig værdsat.

Igen i 2023-sæsonen bliver Steen Andersen og co-driver Henrik Dernoff at finde på de danske rallyprøver, hvor flere spændende initiativer ser ud til at sikre en spændende DM-sæson.

Kundelogin