[wpml_language_selector_widget]

En debutsæson med godt greb i underlaget

Lasse Karlshøj skiftede i 2022 gokartbanerne ud med hastighedsprøver. Sammen med Isabell Kvick har den unge sjællænder imponeret mange med højt tempo og stabil kørsel på både danske og europæiske rallyprøver.

– Sæsonen er gået noget bedre end vi havde forventet da beslutningen blev taget. Vi startede på bar bund uden store forventninger, andet end at jeg skulle lære at køre rally. Heldigvis har jeg fået Isabell med, og vi har fået et rigtig godt samarbejde i bilen, og det er en stor del af at få succes i rally, siger Lasse Karlshøj.

Allerede i parrets første DM Rally på vejene omkring Slagelse blev potentialet tydeligt. På trods af en seedning langt nede i feltet kørte debutanterne sig frem til en sejr i Adam Cup-klassen.

De gode takter fortsatte i alle sæsonens løb. En enkelt afkørsel i Cimbern Rally blev dog en plet på den pæne statistik, men Lasse kan hurtigt lokalisere fejlen:

– Der må jeg nok erkende, at de gode resultater måske var steget mig lidt til hovedet og jeg havde fået for stor tiltro til egne evner. Uanset hvor dygtig man kan være, så skal en bil bruge et antal meter på at bremse ned inden et sving, og hvis ikke man respekterer det…, siger han.

Efter sæsonafslutningen i Rally Stoholm kunne Karlshøj & Kvick kåres som mestre i Opel Adam Cup-klassen, men undervejs i sæsonen blev der også plads til at deltage i to europæiske løb. Sachsen Rally blev kørt med enorm erfaring i højresædet, da Jeanette Kvick indvilgede i at bidrage med erfaringer og viden på de internationale rallyprøver.

– Jeanettes erfaring var guld værd for mig, og det endte også med at vi sluttede på en generel fjerdeplads mod meget hurtigere biler. Det gav da lidt opmærksomhed dernede at vi kom i en lille Opel Adam Cup og kørte fra så mange større biler og kørere med mere erfaring, griner Lasse Karlshøj.

Da Lasse for et år siden købte sin Opel Adam Cup-racer, valgte han kontroversielt at indgå et samarbejde med BM Sport om levering af Hankook Competition-dæk til debutsæsonen. Kontroversielt fordi alle konkurrenter har holdt sig til de anbefalede dæk fra et konkurrerende mærke siden klassens opstart. Efter debutsæsonen er Lasse glad for at han holdt fast:

– Man tænker da lige over det en gang eller to, når alle de erfarne råder én til at gøre noget andet. Vi testede dækkene side om side ved flere rallytest i foråret, og tiderne var stort set ens – men jeg følte mig mest tilpas på Hankook-dækkene, fortæller Lasse, der også har fået stor opbakning fra Per Berndt:

– Per har været en solid partner i løbet af sæsonen. Han gik gennem ild og vand for at skaffe de nye Z215-dæk hjem til os da det var allersværest at få noget leveret, og han har været god at sparre med omkring opsætning og dækvalg før og under løbene. Hvis vi har spurgt til noget, han ikke kunne give et klart svar på selv, fandt han frem til en som vidste mere, så vi fik den support vi skulle have – dét har virkelig været godt, siger Lasse Karlshøj, som har konstateret at frygten for have valgt forkert dækmærke er blevet gjort til skamme:

– Man kan vel godt sige, at hvis konkurrenterne har haft svært ved at følge med os i år, så kan det da være at de skal overveje deres dæk én gang til, griner Lasse Karlshøj.

Kundelogin